Шкода смажених продуктів

зміст статті

Шкода смажених продуктів

Ех, які ж вони смачні, смажені курячі крильця! А ці чудові грінки, вони просто чудові! Що, потекла слинка? Тоді у вас великі неприємності, бо ви напевно їсте багато жирного і смаженого. Звичайно, якийсь час це не помічається, але, потім раптом ви стаєте на ваги, і бачите, що вони зійшли з розуму, тому що показують великі цифри, але, що не це страшно. Небезпека криється всередині! Чому у вас став такий вагу? Можливо, стала погано працювати печінку чи нирки? Або ще якісь проблеми? Страшно? Не бійтеся, просто почніть стежити за своїм організмом, а щоб вам було простіше, ми розповімо вам про шкоду смажених продуктів, чому варто відмовитися від смаженої їжі.

Здорове харчування в наш сучасний час практично неможливо, і не тому, що не хочеться стежити за собою. Просто на все не вистачає часу, вічно ми кудись поспішаємо, і на їжу залишається зовсім небагато. Звичайно, простіше купити смажену картоплю фрі в закусочній, або ж котлету підсмажити будинку, природно, напівфабрикат.

На жаль, будь смажений продукт приносить шкоду нашому організму. Навіть якщо його їсти в невеликих кількостях, все одно, в тій чи іншій мірі ми шкодимо собі. Відмовитися від смачних страв складно, але, потім просто не дивуйтеся, якщо у вас почнуться проблеми з серцем, печінкою, або ж атеросклероз. Так, смажені продукти можуть викликати такі хвороби, і говорити, що болить серце від нервів, або ще від чогось не варто, тому що причина може критися зовсім в іншому.

Ось тепер шматочок нудній лекції, але, вона допоможе вам повністю не відмовитися від смаженого. Якщо ви зовсім не можете і дня прожити без смаженої курочки, або ж тосту, то слід знати, що самі шкідливі речовини збираються на поверхні, тобто, на скоринці. На скоринці хліба, морквини, м’яса — саме там відбувається найбільше скупчення шкідливих речовин, і, чим вона темніше, тим вона шкідливіша. Все просто! Справа в тому, що в ній збираються всі токсини. Після того, як білки під впливом великої температури розкладаються. Тому, якщо ви навчитеся видаляти цю корочку, то їжа стане хоч трохи, але корисніше.

Так чому ж слід відмовитися від смаженого? Давайте розберемо шкоду смаженої їжі

  • Основна шкода полягає в тому, що всі корисні компоненти при температурі понад 200 градусів Цельсія просто зникають, і ви будете їсти вже звичайний вантаж для шлунка. На жаль, навіть маленький вогонь на плиті розігріває сковороду до такої температури.
  • Вчені давно довели, що продукти під такий термічною обробкою здатні викликати масу хвороб, особливо, онкологічних. Та, як не дивно, але все більше випадків виникнення пухлин через неправильне харчування.
  • Така їжа закупорює наші судини, і кров погано очищається і пересувається по тілу. Печінки доводиться працювати в кілька разів більше, а якщо ви любите в п’ятничний вечір ще й прикластися до стаканчика-іншому, то вона взагалі зійде з розуму, вірніше, зі свого адекватної роботи. Тому, не шкодуєте себе — пошкодуйте хоча б печінку.
  • Що ж сказати про холестерин ?! Розумне слово, всі знають, що велика кількість холестерину шкідливо, але, не всі знають, що саме в смаженій їжі його найбільша кількість. Холестерин ніяк не засвоюється організмом, він тільки накопичується, і, знову ж, погано впливає на судини, серце, й інші органи.
  • Шлунок людини розщеплює їжу на мікроелементи, але, в продуктах при такій сильній термічній обробці, мікроелементи згортаються, або просто знищуються. Шлунок з великими труднощами справляється з цим завданням, а якщо ви ще й водою любите запивати їжу, то проблем додасться ще більше. Як не дивно, але в овочах після смаження не залишається жодного корисного компонента, тому, не думайте, що з’ївши смажену моркву у вас покращиться зір, в кращому випадку — ви нічого не отримаєте, в гіршому — болі в шлунку і проблеми зі здоров’ям.

Погодьтеся, все це звучить досить страшно, але, тим не менш, шкоду смаженого не так небезпечний, щоб відразу ж відмовитися від його вживання. Так ви теж нашкодите своєму організму, через різких змін. Так що ж робити? Як відмовитися від смаженої їжі, але, в той же час не нашкодити собі? Відповідь проста — все робіть поступово, і прислухайтеся до рекомендацій:

  • В першу чергу слід звернути увагу на масло, яке ви використовуєте при смаженні. Сам смажений продукт не шкідливий, якщо він оброблений правильним маслом. Не використовуйте соняшникова олія, найкраще підійде гарне, вершкове. Також можна користуватися оливковою олією, але, тільки якщо воно холодного віджиму. Від масла залежить якість вашого страви, пам’ятайте це, коли наступного разу будете брати подешевше, а не трохи краще.
  • Не варто відразу ж відмовлятися від смаженої їжі. Але, необхідно її значно зменшити, і прогалини заповнювати овочами в сирому або вареному вигляді. Саме вони здатні видалити ряд наслідків після харчування важкими смаженими продуктами. На одне шкідливе страва має бути три нешкідливих — запам’ятайте цю просту формулу, яку можна використовувати на застілля.
  • Намагайтеся якомога більше пити кефіру. Якщо ви поїли смажене блюдо, то через 20-30 хвилин обов’язково слід випити склянку кефіру. Саме це чудо засіб допоможе вивести з організму деякі шкідливі речовини, які виходять при сильній термічній обробці, але, пам’ятайте, яким чином будуть вони виводитися. Іншими словами, з будинку найближчим часом, краще не виходити.
  • Намагайтеся готувати смажені страви в духовці. У цій диво печі температура поширюється рівномірно, і страва швидше готується, ніж на сковороді. В результаті, менше шкідливої ​​гидоти з’явиться на скоринці, яку, знову ж таки, краще видалити після приготування. Коротше, в духовці готувати краще.
  • Також можна страви робити на пару, це взагалі ідеальний варіант. І смачно, і корисно, і взагалі, всі компоненти зберігаються, готується все швидко, і без особливих зусиль.

Використовуючи ці поради, ви запросто зможете позбутися від смажених страв, і зберегти своє здоров’я. Звичайно, можна прочитати лекцію про те, що слід мити руки перед їжею, і все в цьому дусі, але, якщо готувати за страви, приготовані при такій сильній температурі, то є ще кілька корисних рекомендацій.

Як бачите, смажене сильно шкідливо, також, як і шкідливі занадто гарячі страви. А тепер уявіть, що блюдо і смажене, і гаряче. Найчастіше, саме в такому вигляді воно і подається на стіл, що зовсім правильно, тому, якщо ви дасте йому трохи охолонути, приберете корочку з м’яса або риби, то зашкодить воно менше.

Тепер ви розумієте, чому слід відмовитися від смаженої їжі. Якщо ви не хочете кожен день ставати на ваги, і дивуватися, чому вага зростає, якщо ви не хочете через кілька років стати постійним відвідувачем поліклініки, купувати медикаменти на пристойну суму грошей, то починайте замислюватися про це зараз, і в першу чергу, почніть з правильного і корисного харчування, потім — із заняття спортом. Все це в комплексі, дасть вам гарне, міцне здоров’я. До речі, якщо у вас вже проблеми зі здоров’ям, то є маса народних і традиційних методів очистити організм від шлаків токсинів, і іншої нечисті, але, найголовніше — не допускайте знову все це в своє життя, і будьте завжди здорові, чого ми вам і бажаємо!




Категорія: Здорове харчування


Додати коментар

*

*

Ваш коментар: